Category Archives: Whatever

Få tilbake et vindu eller program som åpner utenfor skjermen


Har du opplevd at programmer har blitt stuck utenfor skjermen din etter at du har hatt PCen koblet til en ekstra skjerm, TV eller lignende?

Du åpner et program, og ser det nede på startlinja, men når du trykker på det er det bare ikke der. Høyreklikker du på det og velger “Maksimer” kommer det fram. Alt fungerer helt fint når vinduet er maksimert, men så snart det ikke er maksimert lenger bare “forsvinner”det… Vanvittig irriterende – og det skjer hos meg stadig vekk, siden jeg alltid flytter laptopen min rundt omkring og bruker tilgjengelige skjermer når jeg kan.


Jeg kjenner til følgende måter å løse problemet med forsvunne vinduer på i Windows.

Win7:

  • Velg programmet/vinduet nede på startlinja. Hold inne shift+windowstasten og trykk på høyre piltast. Dette flytter det aktive vinduet til neste skjerm. Dette fungerer også på dialogbokser, så har du en dialogboks åpen vil den bli flyttet først, og du må gjenta prosessen etter å ha lukket den. Dette er den absolutt enkleste metoden, og jeg bruker den ofte for å flytte vinduer fra den ene skjermen til den andre også når jeg ikke har problemer.
  • Klikk på programmet nede på startlinja, sånn at du har valgt det. Deretter holder du nede windows-tasten og trykker på høyre piltast til du får programmet opp foran deg (vanligvis 2-4 trykk).
    NB! Dette fungerer bare på vinduer som kan maksimeres. Det vil ikke fungere på f.eks. Kalkulator – da må du i stedet bruke en av metodene beskrevet over eller under denne.
  • Hold inne shift og høyreklikk på det åpne programmet på startlinja (for å få fram den gode, gamle høyreklikkmenyen), velg “Move” (jeg har engelsk Windows, hos deg står det antakelig “Flytt”). Trykk deretter på en av piltastene, og beveg så på musa til du ser vinduet ditt. Da kan du bare flytte vinduet med musa og klikke for å sette det fra deg igjen der du vil ha det.

 

XP, Vista eller eldre:

  • Høyreklikk på det åpne programmet på startlinja, velg “Move” (jeg har engelsk Windows, hos deg står det antakelig “Flytt”). Trykk deretter på en av piltastene, og beveg så på musa. Da kan du flytte vinduet med musa og klikke for å sette det fra deg igjen der du vil ha det.
     

Lik gjerne innlegget om du syns dette tipset var nyttig. Da sprer du det slik at andre også kan lære knepene.

 

]]>